Hvorfor bruge en konsulent?

Hvornår er det smart at bruge en konsulent?

Hvis du i din virksomhed har arbejdsopgaver med fast deadline og du har brug for midlertidig arbejdskraft her og nu. Det kunne være nye projekter, eksisterende projekter der nærmer sig deadline, hvis medarbejdere har brug for ferie eller hvis du ikke er sikker på om du bør ansætte en ny medarbejder.

Hvis du tid har svingende travlhed, og hvor du kan være udsat for at en fastansats produktivitet falder eller der er direkte spildtid pga. stilstand.

Hvis du har behov for nye øjne på en problemstilling eller projekt kan du med fordel bruge en konsulent med en specifik kompetence i en periode for at kick-starte projektet.

Eksempel:

Du har en maskinteknisk virksomhed med udviklingsprojekter, og du har allerede ansatte som klare sig godt. Du har dog deadlines og der er mere potentiale for virksomheden hvis flere projekter kunne nåes inden for kort tid. Du forventer samtidig at opgaverne går hen og dør ud – så du er i tvivl om en fastansat medarbejder ville kunne udnyttes fuldt ud.

På figuren nedenfor er vist et scenarie, som viser varierende travlhed på arbejdsopgaver. Hvis dette ligner arbejdsgangen hos jer kan det med fordel overvejes at benytte sig af en konsulent i en periode.

illustration

Fordele:

  • En konsulent har en udnyttelsesgrad på 100% – Du betaler kun for arbejdet udført, dvs. Ikke sygdom, pauser, ferie, pension osv.
  • En konsulent kommer med erfaring fra andre opgaver og kan dermed give nyt input eller løse problemstillinger på nye måder.
  • Fuld fleksibilitet og ingen binding – en konsulent kan bruges helt ned til 1 time hvis der ikke er brug for mere, og op til flere måneder hvis dette er behovet.
  • En konsulent kan benyttes når fastansatte er på ferie/barsel/sygdom eller lign.

Ulemper:

  • En konsulent er dyrere over længere sigt (1+ år).
  • Samme konsulent som man tidligere har brugt kan være optaget af andre opgaver.

Sikkerhed og intellektuel rettigheder

Det er en selvfølge hos Aerobotics at al kendskab til design, koncepter, ideer eller anden IP er og bliver hos kunden. Hos Aerobotics er der fuld tavshedspligt før, under og efter opgaven. Der vil til en hver opgave blive oprettet en kontakt hvori dette fremgår.

Hvad koster en konsulent?

Hos Aerobotics har vi forskellige kompetence områder, systemer og udstyr til at løse specifikke opgaver. Opgavens omfang bestemmer hvilket udstyr, licenser og kompetencer der er brug for, vi har derfor ikke en fast tilgængelig prisliste. Prisen bliver fastsat den konkrete opgave og efter aftale.

Forklar os om dit projekt eller opgave, så giver vi dig et uforpligtende tilbud hurtigst muligt. Du kan kontakte os her på side, via email på rg@aerobotics.dk eller på telefon 91 81 80 69.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.